Sunday, July 17, 2011

sedihnyeeeeee :(

video


Ilahi lastulil firdausi ahla wala aqwa ala naril jahim Allah fahabli taubatau waghfir zunubi fainnaka ghofiruzanbil azimi.


Tuhanku aku tidak layak
untuk syurga-Mu,
tetapi aku tidak pula
sanggup menanggung
siksa neraka-Mu
dari itu kurniakanlah
ampunan kepadaku
ampunkanlah dosaku
sesungguhnya Engkaulah
pengampun dosa-dosa besar.


sesungguhnya kami ciptaan-Mu yang kerdil. tidak lepas daripada melakukan kesalahan. ya Allah :( ampunilah dosa-dosa kami , dosa kedua-dua ibu bapa kami , dosa seluruh keluarga kami , dosa hamba-hamba-MU yang masih hidup mahupun yang sudah meninggal dunia.

Friday, July 1, 2011

Pertemuan yang tidak diduga :D

Assalamualaikum ,

Disebabkan broadband yang suda mencapai tahap limit nye menyebabkan internet yang disambungkan sangat perlahan. Wow , berapi hati. Tak pe tak pe. Hari nie hari kau , hari esok hari aku pulak. Haha. nak d pendekkan cerita. Balik sekolah tadi teros rush p Plaza Idaman nak p bayar berokband punye pasai la. Abeh 130 henget lenyap begitu saja. Adoii.

Lepas bayar tu singgah Ong Tai Kim sekejap dan p la cucuk duet. ( cucuk oke :P ) haha. nak di jadikan cerita kuar je dr atm public bank tu teros Nampak cikgu bahasa melayu ku dahulu. Waktu comei2 ag dulu ) form 3 ) hehe. Aduhai. Sedihnyee. Segan pon ade. Yela , kang tanye belaja mane karang. Jawab ambil form 6 kat SMK Gombak Setia cikgu.

Waktu jawab tu , malu2 la. Tah ape yang nak di malukan. Belaja jugak kan?. Tapi rupenye cikgu lagi sokong.

Perbualan kami..

Cikgu – aih , linda.

Saya – cikguuuu 

Cikgu – belajar mane sekarang?

saya – saya ambil form 6 dekat SMK Gombak Setia cikgu,

Cikgu – bagus la tu , kamu ambil 5 principle ke?

Saya – ehh , tak cikgu. Saya ambil 4 je.

Cikgu – boleh ke ambil 4? Bukan 5 ke? Dulu cikgu 5.

saya – saya ambil 4 je cikgu. Tapi kalau nak tambah pon bole. Saya tak mampu nak tambah cikgu.

cikgu – dulu saya dapat 5 principle tau lepas itu terus sambung ke UM ambil pengajian sains. Kamu ambil subjek ape?

saya – saya ambil subjek bahasa melayu , sejarah , geografi dengan pengajian am.

Cikgu – ohh , saya macam tu juga la tapi saya ambil ekonomi juga.

Saya – ( senyum tanpa mampu berkata apa2 lagi ).

Cikgu – form 6 memang susa tapi kamu terus ambil degree. Bagus la tu. Belajar rajin2. Tingkatan enam memang penat sikit tapi itulah pengorbanan kita sekarang……….
Dan selanjutnyeeeee….

Tersentak dengan kata2 cikgu. Saya sayang cikgu , saya juga sayang keluarga saya. Doakan saya berjaya dunia akhirat.
Ameen



nak jugak jadi ulat buku. :)