Saturday, August 27, 2011

Kawan laman sosial yang berperangai pelik.



Assalamualaikum ,

Yang membelenggu fikiran saya :

Wanita

1. Kenape mereka begini ?

Alkisahnya , okay.. dia add kita kat apa² laman sosial la macam tagged , facebook , myspace , friendster , pocodot , netlog , dan lain². Dah add , okay kita for sure say thanks kan. so , rajin la nak membukak profile orang yang add kita tu dan tulis la apa² kat profile die. Tuptup tak lame lepas tu die buang post kita tapi dalam masa yang sama orang laen yang bawat camtu die tak pulak padam. Jadi ape perasaan korang? :) sendiri paham la kan..

2. Block tak tentu pasai.

Okay , terus terang la kan , saya nie cepat perasaan bile sumthin’ yang pelik berlaku. Block nie kire kita tak bole cari sumone even camne cara sekali pon kecuali korang cube cari dorang gune adek ke , kakak ke , abang ke punye laman sosial then search dorang punye laman sosial memang ade punye la. Sebab block nie hanya untuk orang tertentu je bagi pem-block. Tu tak kesah la , tapi yang menjadi kesahnye kenai pon tidak tuptup kene block tak ke jadi musykil. Tak faham la ape motif die block kita. Korang rase sebab ape? Sape yang ade pendapat bole la suarakan kat mane² laman sosial saya. Serious , saya nak tahu :).

3. Stalk untuk mencari cerita.

Hehe , ramai kawan² die add kite pastu bagitahu semua cerita tentang kita kat die. Saya tak kesah mereka cerita ape² sekalipun tapi pastikan benar belaka. Kenali diri saya dahulu itu yang penting. Supaya tak ade yang buat dosa , dan saya juga senang hati walaupun dibelakang saya ade orang yang bercerita tentang saya.

4. Menghantar mesej yang bukan²

Yang ini paling popular , setiap bulan jugak la saya dapat. :) mula² ase famous gitu , macam ratu cantik pulak ramai yang jeles dengan kita tapi bile dah selalu dapat gerenti akan muak , ade je tuduhan tak berasas yang kita dapat. Gedebuk teros die serang kite. Macam² ayat cinta la kita dapat , sape tak sedeh lagi² kalau kene tuduh sebab bende yang kita tak buat dan tak berkaitan langsung dengan kita. Semua mesti sebab lelaki. Lelaki tak nak pulak hantar mesej tak puas hati kat saya sebab rapat ngan wanita dorang. Bile difikir²kan balek rasenye dengan ppuan jee saya gune simbol lep lep gitu . tak tahu pulak ape yang mengundang dorang anta mesej² yang bukan² tu. Korang rase sebab ape ?

Lelaki.

1. Padam post.

Ape tu? Plek je subtajuk kan? okay mcm nie , saya da post or komen sumthin’ then lepas tu die padam ataupon die post sumthin’ then saya like or komen pastu die tros padam. Saya sahaja ppuan laen tak. Tapi dalam masa yang same die akan send mesej kat saya then baru borak² , bile tanye nape padam post tadi , dorang akan tuka topic. Send mesej pulak ayat baek² jee. Mane tak pelik. Heeee , pelik tak ??? pelik kan? ape ag saya buat kesimpulan sendiri dorang buat camtu sebab tak nak kawan² dorang tahu tentang saya or die tak nak orang yang dorang suke atau relationship with tahu die berhubung dengan saya. mane² antare tu la. Obvious la. Kalau ase tak bole terima please padam saya dari friend :) saya okayyy aje :D

2. Memaksa.

Suka hantar komen or mesej pastu pakse kita balas kalau tak lagi banyak soalan dorang tanye. Pastu mula la kalau ade yang tak tahan tu dorang akan mengeluarkan kata² kesat tapi da lame tu still send komen or msg ag. Tak paham la dorang nie.


3. Stalk.

Ingat kan ppuan je yang buat camtu rupenye lelaki pon ade , sume bende la die tahu , dari macam² sumber. Terharu pon ade jugak tapi tkjot la dorang berperangai camtu. Haha. kalau nak tahu lebeh mendalam tntg saya bole tanye teros kat orang die , tu ag senang. Tak de la dapat info bukan² nanti. :D


4. Mengundang marah orang.

Ade pulak sesetengah dorang nie saje komen² sebab nak wat makwe sendiri jeles. Adoiii , pastu mule la kan saya yang kene. Dorang gembre la awek dorang konon merajok tande sayang la tu. Tapi akibatnye saya yang tanggung. Tu sekarang saya agak memilih nk layan orang. Bia btoi² kenai baru saya layan.

Dan macam² kategori la. Nie je yang dapat dirungkaikan dulu.

Saya tak kata saya sempurna tanpa buat silap apa² , tapi sekurang²nye berilah tahu tujuan korang berperangai sedemikian. Jadi , saya tak de la nak fikir bukan² kan.

Maaf kalau ade yang terasa. Cume luahan daripada hati.



2 comments:

  1. aku rasa aku jenis yang stalker tu kot..haha

    ReplyDelete
  2. haha , aku pon. tapi yang nie laen sket. haha c(:

    ReplyDelete