Tuesday, September 11, 2012

pesanan CINTA

Assalamualaikum , 


apabila tidur saya selalu amalkan bacaan ayatul kursi dan 3 Qul. ceritanya bermula waktu saya masih bersekolah rendah. saya suka sangat dengan ustazah azlin. ( *tak silap la ). biasa la kan lumrah dunia kalau kita suka seseorang gerenti kita admirer apa - apa yang dia lakukan. macam tu juga la saya rasa tentang ustazah. ustazah sangat comei , muka berseri , suara ayu jee , aduh semua baik la. :)

jadi satu hari , ustazah pesan kalau nak tidur pastu tak nak mimpi amalkan la surah tiga Qul sebelum tido. * surah al - ikhlas , surah al - falaq dan surah an - nas. ( insyaAllah tak kan mimpi. malam tu saya cuba la untuk melihat kesahihan ayat terbabit ternyata memang berkesan :)

dan hari nie tiba - tiba saya teringat peristiwa berkenaan disebabkan terjumpa ayat dibawah ini.

Bukhari meriwayatkan hadis drpd Aisyah yg berkata , " sesungguhnya Rasulullah S.A.W apabila mahu tidur , baginda mempertemukan dua tapak tangan ( menadah kedua2 tangan ) lalu meniupnya dan membaca surah Al-alaq , Al-Ikhlas , An-Nas dan menyapu mulai kepala , muka sehingga serata tubuh yang tercapai tangan , Baginda lakukan ini sebanyak 3 kali."

Rasulullah berdoa yang bermaksud : " Aku memohon ampun pada Allah yang tiada Tuhan kecuali Dia yang hidup berdiri sendiri dan akan bertaubat pada-Nya ( tiga kali ) , -Riwayat Tarmizi dr Abi Said al-Khudri "

"( Abi Said menjelaskan Rasulullah pernah memberitahu bahawa sesiapa yg membaca doa di atas sebanyak 3 kali , maka dosa akan diampunkn walau sebanyak buih dilautan , walau sebanyak dedaunan pohon di hutan , walau sebanyak pasir di lautan dan walau sebanyak bilangan hari umur dunia ) "

Baginda juga ada berdoa yg bermaksud ," Dengan Nama Allah , aku meletakkan lambungku . Ya Allah ampuni dosaku dan hindarilah aku dari syaitan dan lepaskanlah tanggunganku dan aku dalam golongan para malaikat yang tertinggi. (Riwayat Abu Daud) Dalam suatu riwayat Ibnu Hibban Abi Hurairah , Rasulullah bersabda yang bermaksud : " sesiapa yang ketika berbaring ( untuk tidur ) dan membaca DOA , " Tiada Tuhan selain Allah , Maha Esa Dia tiada sekutu bagi-Nya ,bagi-Nya kerajaan dan bagi-Nya segala puji dan Dia Maha Berkuasa atas segala sesuatu. Tiada daya dan upaya kecuali dengan pertolongan Allah Yang Maha Tinggi serta Maha Besar , Maha Suci Allah , segala puji bagi Allah , tiada Tuhan kecuali Allah dan Maha Besar Allah. " maka dosanya diampuni Allah sebanyak buih dilautan.

WALLAHUA'ALAM 


amalkan insyaAllah surah - surah ini dapat membantu anda - anda yang mempunyai masalah tidur yang tidak lena. :D

1. Menolak gangguan jin , syaitan , sihir , was-was dan segala kejahatan.

2. Di baca sebelum tidur 3 kali ( 3 Qul ) dan di tiup ke tangan dan di sapukan ke seluruh badan kecuali kaki dan kemaluan akan terhindar dari segala perkara yang buruk.

3. Di turunkan Surah ini kerana Rasulullah s.a.w memohon pada Allah ayat pelindung maka di kurniakan oleh Allah Surah ini.

4. Di baca pada air garam dan di sapu pada badan yang terkena sengatan binatang bisa.

5. Di baca 41 kali selama 3 , 5 atau 7 hari berturut-turut akan sembuh dari sihir dan santau dengan izin Allah.

6. Jika sesat terutama malam gelap gelita di baca / diulang membaca Surah ini akan di tunjukkan jalan oleh Allah.

Begitulah hebatnya ayat-ayat yang Allah swt turunkan kepada kita supaya kita dipelihara dari gangguan jin , syaitan dan iblis yang senantiasa ingin menyesatkan manusia.

 saja post benda nie , lepaskan tension wat quantitative analysis tadi.No comments:

Post a Comment